Opgelet voor pogingen tot phishing via sms'en en mails die in naam van de RJV circuleren

Opgelet voor pogingen tot phishing via sms'en en mails die in naam van de RJV circuleren

Phishing illustrationDe RJV waarschuwt de mensen die frauduleuze sms’en en mails in naam van de instelling ontvangen. De RJV heeft het nodige gedaan om de valse sites te blokkeren maar er kunnen nog altijd sms’en en mails met nieuwe links circuleren. We vragen aan de bestemmelingen van het bericht om nooit op deze link te klikken.

De RJV waarschuwt voor frauduleuze sms'en en mails die momenteel in omloop zijn. In de sms of mail wordt gevraagd uw rekeningnummer door te geven via een link die leidt naar een valse website van de RJV. Hierbij wordt ook gevraagd uw DIGIPASS te gebruiken. Klik nooit op deze link die u ontvangt via sms! De RJV stuurt nooit sms-berichten en vraagt nooit om uw DIGIPASS te gebruiken.

De link leidt naar een valse RJV-website. Als een persoon u opbelt om uw persoonlijke gegevens op te vragen en om uw DIGIPASS te gebruiken, doe dit dan zeker niet!

Als u uw rekeningnummer wil meedelen of wijzigen, gebruik dan de online toepassing mijnvakantierekening.be of het online formulier op de officiële website  www.rjv.fgov.be / www.rjv.be

Wat moet u doen als u het slachtoffer van fraude bent?

Indien u op de link geklikt hebt en uw persoonlijke gegevens hebt meegedeeld:

Hoe raadpleegt u de informatie over uw vakantiegeld?

Om de informatie over uw vakantiegeld te raadplegen, klik nooit op de links die u via sms of mail gekregen hebt. Voor meer veiligheid gaat u best via de officiële site van de onlinedienst van de RJV (www.mijnvakantierekening.be).

Valse SMS

Phishing April 2021 sms

Valse mails

Picture - Phishing valse mail

Valse sites

Phishing Avril 2021 website NL     Phishing April 2021 website